---- funtion words

Fill in the following blanks with 的, 地, and 得.

1. 很冷 _____天
Answer: 的
2. 好好 _____休息
Answer: 地
3. 穿蓝色裙子_____ 女学生
Answer: 的
4. 认真 _____ 做作业
Answer: 地
5. 高兴 _____ 唱歌
Answer: 地
6. 会说法文 _____ 弟弟
Answer: 的
7. 伤心 _____ 爸爸妈妈
Answer: 的
8. 好看 _____ 电影
Answer: 的
9. 跳 _____ 很高  
Answer: 得
10. 走路走 _____ 很慢
Answer: 得
11. 公园 _____ 景色
Answer: 的
12. 认真 _____ 准备考试
Answer: 地
13. 游泳游 _____ 很快
Answer: 得
14. 有意思 _____ 歌
Answer: 的
15. 慢慢 _____ 吃药
Answer: 地

 

>>>

>>> >>> instructions >>>